29 Mart 2012 Perşembe

Nazenin Müzik Grup Üyelerinin Özgeçmişleri


NERMİN KAYGUSUZ (Kemençe – Vokal) 
Ankara'da doğdu. Ortaokul ve liseyi Beşiktaş Kız Lisesi'nde bitirdikten sonra kısa bir süre İstanbul Belediye Konservatuarı Türk Müziği bölümüne devam etti. Bu arada tarihinde ilk defa açılan Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nda dört yıl boyunca Erdoğan Saydam'dan keman dersleri aldı. 1979 yılında mezun olduktan sonra seviye tesbit sınavı ile İstanbul Belediye Konservatuarı keman bölümüne girdi. Burada iki yıl eğitim aldıktan sonra hocasının vefatı üzerine ayrıldı ve çalışmalarına serbest olarak devam etti. 1986 – 1992 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden yüksek lisans ve sanatta yeterlik derecelerini aldı. 1989 yılında Cüneyd Orhon’dan 4 telli kemençe dersleri aldı. İki yıl çok yoğun bir çalışmadan sonra İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarında öğretim görevlisi olarak kemençe derslerine başladı. 2001 yılında Doçent unvanını aldı. 2003 yılında University of Chicago’da Müzik Estetiği üzerine Prof. Dr. Berthold Hoeckner ile çalıştı.  Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli topluluklarla konserlere katılan sanatçının “Gönülden Damlalar” ile “Kemençe ve Gitarla Saz Eserleri”, “Telkâri” adlı CD leri bulunmaktadır. 2005 yılında kurulan ve kurucularından biri olduğu “Avaze Klasik Türk Müziği Kadınlar Topluluğu” ile konserler verdi. Türk müziğinin klâsik üslup ve yorumunun yanı sıra yeni ve çağdaş anlayışla icrasının da gerekli olduğuna inanan sanatçı yine kurucusu olduğu “Arayışlar” enstrümantal müzik gurubu ve  “Melodias Epicas” grubu ile ile yurtiçi ve dışında konserler çalışmaları yaptı. 2001 yılında başladığı “İstanbul Barok Topluluğu” nda kemençe sanatçısı olarak çalışmalarına devam etmektedir. Bu grupla kalan müziğin çıkardığı “Osmanlı Barok” isimli CD de kemençe sanatçısı olarak görev almıştır. Ayrıca 2005 yılında Faris Akarsu ile kurdukları “Buluşma” ikilisiyle Piyano- Kemençe-Vokal konserleri verdi. 2006 yılında “Muallim İsmail Hakkı Bey ve Musiki Tekâmül Dersleri” isimli bir kitabı basılmıştır. 2007 yılında profesörlük unvanını aldı. 2008 yılında “Nazenin” grubunu kurmuş ve halen bu grupla Türk müziğinde batılılaşmanın etkilerini konu alan konser çalışmalarına yurt içi ve yurt dışında devam etmektedir 
Nermin Kaygusuz iletişimi için e-mail: nermin_kaygusuz@hotmail.com

AYŞEGÜL KOSTAK TOKSOY (Kanun – Vokal) 

1977 yılında İstanbul’da doğdu. 1988 yılında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Çalgı Eğitim Bölümü’ne girdi. Bu bölüm de Prof. Şehvar Beşiroğlu ile Kanun çalıştı. 1994 Yılında bu bölümden mezun olarak, Kompozisyon Bölümüne girdi. Prof. Dr. Selahaddin İçli, Prof. Mutlu Torun, Prof. Emin Sabitoğlu, Doç. Demirhan Altuğ, Yavuz Özüstün, Dr. Nail Yavuzoğlu, ile çalıştı. 1998 Yılında Kompozisyon Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Türk Sanat Müziği alanında başlamış olduğu Yüksek Lisans Programını 2001 yılında tamamlamıştır.

1999 Yılında İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Dr. Erol Üçer Müzikte İleri Araştırmalar Merkezi’nde Kompozisyon alanında ikinci Yüksek Lisans Programına başlamış, burada Dr. Pieter Snapper ve Dr. Ken Walicki ile kompozisyon çalışmıştır. 2002 Yılında bu programdan mezun olan Toksoy, 2001 yılında başladığı İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü TSM alanında Sanatta Yeterlik Programından da 2006 yılında mezun olmuştur. Halen İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Çalgı Bölümü Kanun alanında Yrd. Doç. olarak görevini sürdürmektedir.

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Orkestrası, İstanbul Oda Orkestrası, Ayangil Orkestra ve Korosu, Bericap Oda Orkestrası ve Türk Müziği Topluluğu, Dersaadet Oda Müziği topluluğu, Bakırköy Musiki Vakfı Korosu, Avaze Kadınlar Türk Müziği Topluluğu ve Nazenin gibi topluluklarda görev almıştır. Solo konserlerinin yanı sıra halen bu toplulukların bazılarıyla yurt içinde ve yurt dışında çeşitli konser çalışmalarına katılmaktadır. Klasik ve modern tarzda meydana getirmiş olduğu tek sesli ve çoksesli yapıdaki birtakım besteleri İ.T.Ü. Mustafa Kemal Anfisi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, İ.T.Ü. Süleyman Demirel Kültür Merkezi, Fransız Kültür Merkezi gibi konser salonlarında seslendirilmiştir. Bazı reklam müzikleri ile TRT için hazırlamış olduğu bir program jenerik müziği de bulunmaktadır. 

ATİLLA COŞKUN TOKSOY (Gitar-Vokal) 
İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü’nde tamamladı. Konservatuar öğrenimi boyunca Prof. Selahattin İçli, Prof. Ercümend Berker, Prof. Yalçın Tura, Doç. Serdar Öztürk gibi değerli isimlerden ders aldı. İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Müzikoloji alanında başlamış olduğu Yüksek Lisans Programını 2000 yılında tamamladı. Aynı yıl başladığı      Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Tarihi Doktora Programı’nda Prof. Şehvar Beşiroğlu ve Prof. Dr. Edip Günay ile çalıştı.  Halen İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölümü’nde Yrd. Doç olarak görevini sürdürmektedir.                                              

Doç. Serdar Öztürk yönetimindeki İ.T.Ü. Çoksesli Korosu’nda solist ve korist olarak pek çok konsere katılmıştır. 1997 Yılında sahnelenen Yunus Emre Müzikali’nde başrol oyuncusu olarak yer almıştır. 2000–2003 yılları arasında kurmuş olduğu “Erguvan” Modern Türk Müziği grubu ile yurt çapında konserler vermiştir. 2008–2009 arasında Ruhi Ayangil Türk Müziği Koro ve Orkestrasında korist olarak ulusal ve uluslar arası festivallerde konserlere katılmıştır. Müzik çalışmalarına “Nazenin” grubu ile devam etmektedir. 

CENK ÖZTÜRK (Viyolonsel)
1971 yılında İstanbul'da doğan sanatçı, ilk müzik derslerini babası Serdar Öztürk'den aldı. 1982-1983 öğretim yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarında Prof Reşit Erzin ile viyolonsel eğitimine başladı.1991-1992 yılında okulundan başarı ile mezun olan sanatçı, 1992-93 eğitim yılında İTÜ TMDK 'da viyolonsel öğretim görevlisi olarak göreve başladı. Viyolonsel öğretim görevliliğinin yanı sıra İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Çok Sesli Korolarında Koro şefi olarak çalışan sanatçı halen bu görevlerine devam etmektedir.Serdar Öztürk'ün müziklerini yazdığı ve sahnelediği "Yunus Emre Müzikali" , "Atatürk Müzikali", ve "Mevlana Oratoryo"sunda koro- orkestra şefliğini yaptı."Serdar Öztürk 55. Yıl Cd"sinde müzik direktörlüğünü yürüttü.Ulusal ve uluslar arası çeşitli festivallerde viyolonsel icracılığı, oda müziği icracılığı, koro ve orkestra şefliği yapan sanatçı Aleksander Rudin ile Master class çalışmaları yaptı, çalışmalar sonunda piyanist Victor Ginsburg ile konserler verdi.Çeşitli televizyon ve radyo programlarına katılan sanatçı yüksek lisans ve sanatta yeterlik çalışmalarını Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarında Prof. Doğan Cangal ve Ali Doğan ile tamamladı. "Klasiklerden Müzikallere-  viyolonsel, Cd" si ve "Başlangıç Metodu ve Teorik Bilgiler ile Viyolonsel" isimli kitabı bulunan sanatçı halen İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarında viyolonsel sanat dalında yardımcı doçent görevine devam etmektedir.

Etkinklik ve Projeler İçin Nazenin Müzik Grubu Üyeleri 
İletişim e-mail: nermin_kaygusuz@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder